БИБЛИОТЕКАТА НА СЪДБАТА

  • ное. 13, 2019

Бенгалуру е град в Южна Индия и столица на щата Карнатака. Наричан „Силиконовата долина на Индия“, град Бенгалуру е водещ производител на информационни технологии, тежко машиностроене и в космическия отрасъл на страната. Известен и като „Garden City of India“ заради зеленината, широките улици и присъствието на много обществени паркове като Лал Багх и Куббон парк. […]

Прочети повече

ЗАПИСКИ ОТ БАРСЕЛОНА

  • ное. 1, 2019

Не знам дали има думи, които дори бегло да опишат цветовете и формите в парк Guell. Чувствам се безсилна , за това просто го вижте на снимка и задължително, ако някога имате шанс – на живо!

Прочети повече

ЗЛАТНОТО КАФЕ!!!

  • окт. 8, 2019

Хотелът Emirates Palace в Абу Даби сервира златно кафе! Цената му е 26 долара, като срещу тази сума получавате „щедро количество“ злато в капучиното си, поръсено с италиански златни стърготини и шоколадово маршмелоу.

Прочети повече

Султан Ахмед джамия – Синята Джамия

  • сеп. 30, 2019

Синята Джамия е едно от най съвършените човешки творения и сред най-видните забележителности на Истанбул. 🔷Тя е уникално достижение на изкуството и надминава очакванията и на най-смелите архитектурни виждания. Особено внушителна е с красивите си куполи, градини и изтънчените си шест минарета, обвити в тайнствена легенда. 🔷 Синята Джамия е издигната по поръчка на султан […]

Прочети повече

Дворецът Долмабахче – най-големият дворец в Турция

  • сеп. 30, 2019

Долмабахче е бил сградата, от която се е управлявала Османската империя от 1856 до 1922 г. (с кратко прекъсване). Името на двореца означава „Запълнена градина“, а причината за това е, че до 17-и век тук е имало залив на Босфора, който постепенно бил запълнен с пръст и се превърнал в една от най-пищните градини в империята. Години след това на мястото е издигнат и палатът.

Прочети повече

Научи преди всички

Нови дестинации, оферти, ексклузивни промоции само за e-mail абонатите ни.