Александра Травъл е един от водещите туроператори с дълга история в организацията на екскурзии и почивки в Румъния.

Румъния е красива страна с богата култура и история, която предлага много възможности за екскурзии и почивки.

Разгледайте дестинациите, изберете желана от вас и кликнете да видите от кои градове имаме отпътуване.

Ако имате изискване за различни условия, дестинация или друго, като например група, която би напълнила цял автобус или с тръгване от различен град, може да се свържете с нас за индивидуална оферта от тук или на телефон 0885 720 830

Разгледай всички оферти тук

Легенди от Румъния – Синая, Бран (Замъка на Дракула) и Брашов

Синая - Легенди от Румъния

Тропически спа релакс в Терме Букурещ – Забрави за ежедневието в оазиса на Терме!

Терме Букурещ

Приключение под земята. Солна мина Униреа + Букурещ и музей на часовниците в Плоещ

Солна мина Униря

Екскурзия в Крайова + Манастира Хорезу – Музея на Тровантите – Солна мина Окнеле Мари

Крайова

Дробета – Турну Северин – Оршова – Железни врата – Байле Херкулане – Кладово

Турну Северин

Трансилвания: Сибиу – Куртя де Арджеш – Солна Мина Турда – Алба Юлия – Сигишоара

Трансилвания Сибиу

По стъпките на Чаушеску (Парламента и Домът на Чаушеску) в Букурещ

По стъпките на Чаушеску

Екскурзия по Делтата на река Дунав – Мамая, Тулча и Констанца

Делтата на река Дунав

Ето и малко повече информация за някои от най-популярните дестинации за екскурзия в Румъния:

 

1. Букурещ – столицата на Румъния е красив и много разнообразен град, който предлага множество забележителности като кралските дворци, музеи, паркове, ресторанти и барове.

 

2. Трансилвания – регионът е известен със своята природа, средновековни замъци и крепости, като замъците Пелеш и Бран (познат като замъка на Дракула) са особено популярни.

 

3. Дунавския устои – този регион предлага невероятни гледки, като например Дунавския каньон и Природния парк “Дунавско-Делтов резерват”, който е една от най-големите естествени забележителности на Европа.

 

4. Сибиу – това е красив и исторически град, който е известен с многобройните си музеи, галерии и театри. Градът е избран за Европейска столица на културата през 2007 г.

 

5. Марамуреш – този регион е известен с музеите си на открито, където можете да видите традиционни къщи, костюми и храна на местните жители.

 

6. Синая – това е малък град в Трансилвания, който е известен с невероятната си природа. В Синая може да посетите Замъка Пелеш – една от най-красивите кралски дворци в Европа, който е построен през 19-ти век. Също така, може да се отправите на разходка до Пискул Маре – едно от най-високите езера в Румъния, което е обградено от красиви планини.

 

7. Брашов – това е един от най-красивите градове в Румъния, който се намира в централната част на страната. В Брашов можете да видите Стария град, крепостта и Катедралата “Св. Йоан Кръстител”. Също така, от града можете да се отправите на разходка до ски курорта Поана Брашов или до Бран, където може да посетите замъка на Дракула.

 

8. Солната мина Униря е още едно много интересно място за посещение в Румъния. Тя е една от най-големите солни мини в Европа и е едно от най-популярните туристически места в Румъния. В минарския комплекс можете да видите невероятните подземни камери, изкуствени солни езера, солни статуи и други атракции. Освен това, има и музей, където можете да научите повече за историята на минната дейност в Румъния.

 

Това са само някои от многото възможности за екскурзии в Румъния. Всеки регион на страната има своя собствена красота и забележителности, които си струва да се посетят.

 

Напоследък, много хора си организират и семейни почивки в румъния, именно заради невероятните и популярни места, които са в близост до България. Обслужването и хотелската база са на доста добро ниво, а цените съвсем приемливи за нас.

Попълнете формата за контакт, за да изготвим оферта за Вашата почивка или екскурзия. Отнема само минута да ни попиташ!

    Изберете как желаете да се свържем с Вас*: