Хотелът Emirates Palace  в Абу Даби сервира златно кафе! Цената му е 26 долара, като срещу тази сума получавате „щедро количество“ злато в капучиното си, поръсено с италиански златни стърготини и шоколадово маршмелоу.

Капучино се сервира по време на следобедните кафе паузи в позлатени порцеланови чаши. 

Ако не ви се пие кафе или капучино, хотелът предлага и уникален чай, който се приготвя от чаени листа, покрити със слой от 22-каратово злато. Най-скъп е вид английски чай, чиито чаени листенца са покрити с 24-каратово злато.

Практиката да се консумира злато тръгва от древни времена. За първи път благородният метал са опитали махараджите в Индия, а по-късно тази традиция се пренася в двореца на китайския император в Забранения град. Оттам практиката се е разпространила на територията на Средния изток и след това в Европа.

Според хора, които са опитвали екзотичната подправка, златният прах е без вкус и аромат. Според учените консумацията на 0.2 грама от благородния метал на ден прочиства организма от токсините. Златният прах не е вреден за човешкия организъм, тъй като е химически инертен и преминава през храносмилателната система, без да се абсорбира от тялото.

В хотела има дори автомат за злато, от който можеш да си купиш колкото искаш. Той работи на принципа на кафе автоматите и пред него винаги има опашка.

Фактите говорят, че „Емирейтс Палас” е вторият по лукс и пищност хотел в света и попада в Топ 10 на най-скъпите туристически дестинации.