от 229 лв.
Резервирай

Между Румъния и България! Русе – Букурещ – Басарбовски манастир – Ивановски скални църкви – Средновековна крепост „Червен“ от София и Плевен

Rock Monastery "Saint Dimitar Basarbovski", 7071 Basarbovo
Няма рейтинг
Продължителност

3 дни / 2 нощувки

Вид

Екскурзия

Брой хора

Без ограничения

Езици

___

Описание

Дати 2024

депозит 50 %,  доплащане 20 дни преди отпътуване

Отпътуване с автобус от: София и Плевен

Цена: 229 лв

Маршрут: София – Плевен – Русе – Букурещ – Басарбовски манастир – Ивановски скални църкви – Средновековен град Червен – Плевен – София

 

Връзка към нашето видео  Басарбовски скален манастир  направено специално за вас 🙂

 

 

РЕЗЕРВАЦИЯ СЕ РЕГИСТРИРА ПО ЕДИН ОТ СЛЕДНИТЕ НАЧИНИ:

 Опция 1 – като натиснеш бутона „Резервирай сега“ – избери дата, място, брой пътуващи и направи директна резервация
• Опция 2 – или с изпращане на мейл на office@alexandra-travel.com– с упомената дата, място на отпътуване, 3 имена и ЕГН-та на всички пътуващи
• Опция 3 – или на телефон 0885720830; 082 830 940

 

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕШ НАС
 • Ценим твоето време. Твоят комфорт е наш приоритет
 • Професионалисти с над 13-годишен опит на пазара
 • Над 15 000 доволни клиента по 30 различни дестинации
 • Имаме над 180 петзвездни отзива във Facebook
 • Истинско преживяване! Убеди се сам!

 

View More

Програма

Ден 1

• Отпътуване от София (Автогара "Сердика" - на спирката на метрото) в 06:00 ч.
• Отпътуване от Плевен (паркинга пред ЖП гарата) в 08:15 ч.
Пристигане в Русе.
Посещение на музея на транспорта.
Панорамна обиколка на града. Настаняване в хотела.
Обяд в ресторант с гледка над града /по желание срещу допълнително заплащане.
Пешеходна обиколка на града. Посещение на Регионален исторически музей, църквата Света Троица, Къща - музей на Калиопа.
Вечеря в ресторант на река Дунав /по желание срещу допълнително доплащане/.
Нощувка.

Ден 2

Закуска.
Посещение на:
- Румънския Парламента (Двореца на Чаушеску) - втората по големина административна сграда в света след Пентагона, паметник на мегаломанията на Николае Чаушеску.
- Музея на селото – музей на открито, в който са показани над 270 автентични постройки (къщи, църкви, технически постройки и съоръжения) от 80 района на Румъния.
- Панорамна обиколка на румънската столица: Площада на Победата; Румънската триумфална арка, направена по подобие на арката в Париж; Площада на Революцията и др.
- Свободно време в стария град.
- Отпътуване за Русе. Пристигане в Русе. Нощувка. Вечеря в механа с музика и танци /по желание срещу допълнително доплащане/.

Ден 3

Закуска.
Отпътуване за скален манастир Св. Димитър Басарбовски”.
Посещение и разглеждане на единствения действащ скален манастир в България - „Св. Димитър Басарбовски”. Посреща ни красив озеленен двор, изпълнен с овошки и цветя, а малка пътечка ни води до кладенец, издълбан от самия светец. Вярва се, че водата в него е лековита. В подножието на скалите ни посрещат 2 стаи и трапезария, а 48 стъпала ни отвеждат към нишата в скалата, в която той е спял. Тук е и скалната църква с дърворезбован иконостас и икона в цял ръст на Св. Димитър Бесарбовски, чийто мощи, днес се пазят в Патриаршеската Катедрала в Букурещ, а българският светец е обявен за Покровител на румънската столица...
Отпътуване за Ивановските скални църкви.

Посещение на Ивановските скални църкви /под егидата наЮНЕСКО/, накацали в скалите на 40 – 50 м. височина из живописният каньон на река Русенски Лом. Те са поредното българско чудо – 20 на брой средновековни църкви, параклиси и килии, всички те, обединени от манастира „Св. Архангел Михаил”. В периода XII – XIV в., Светата обител е била средище на Българската Духовност и е наброявала над 300 монашески килии и около 40 скални църкви !!! Монашеският комплекс е бил подържан от царете на Второто Българско царство, а най – добрите художници в страната са изографисали и покрили стените на обителта с уникални стенописи. Така по стените оживяват едни от най-интересните исторически епохи и множество библейски сцени. Тук, присъстват също и изображения на ктиторите на църквите – цар Иван Асен II и цар Иван Александър, а по стените на монашеските килии – автентични, издълбани в скалите множество думи, изповеди и вълнуващи послания...
Отправяме се към средновековния град-крепост Червен. Той се намира на около 30 километра южно от гр. Русе, в границите на природния парк Русенски Лом. Градът е наследник на византийска крепост от VI в. и достига разцвет през XIV в. Средновековното селище включвало вътрешен град-цитадела върху високо скално плато и външен град, разположен в подножието.

При археологически проучвания в района са разкрити замък, крепостни стени, два подземни водоснабдителни прохода, 13 църкви, обществено-административни сгради, много жилища и други интересни и значими находки – няколко монетни съкровища, накити, паметници, керамика, предмети на бита, занаятчийски инструменти, въоръжение и др.
Отпътуване за Плевен и София.

Включено/Изключено

 • Транспорт с лицензиран автобус 3/4*
 • 2 нощувки със закуски в хотел Адео 3* https://adeohotel.com/ / Бистра и Галина 4* https://www.bghotel.bg/ или подобен в Русе
 • Водач от агенцията
 • Беседи в музеите
 • Екскурзоводско обслужване
 • Медицинска застраховка - 4 лв. на човек; 8 лв. на възрастен над 65 год. възраст /задължително се заплаща/
 • Входни такси за посещаваните обекти:
 • Музей на транспорта
 • Регионален исторически музей- 4 лв. – възрастен (група) ; 2 лв. за ученици и пенсионери
 • Къща - музей на Калиопа - 4 лв. – възрастен (група) ; 2 лв. за ученици и пенсионери
 • Ивановски скални църкви - 4 лв. – възрастен (група) ; 2 лв. за ученици и пенсионери
 • Средновековния град Червен – 4 лв. – възрастен (група) ; 2 лв. за ученици и пенсионери
 • Горивни и пътнически такси - поради драстичното увеличение на цените на горивата - обявява се 7 дни преди отпътуване

Град на тръгване

Плевен
София

Локация

Rock Monastery "Saint Dimitar Basarbovski", 7071 Basarbovo

Често задавани въпроси

Често задавани въпроси
• Има ли места за желаната от мен дата?
Отг.: Ако датата Ви е налична в полето "Избери дати" в панела за резервация, то за избраната дата има налични места и можете да направите резервация.

• Как се извършва плащането?
Отг.: При резервация чрез системата в сайта ще бъдат предложени няколко метода на плащане: в брой в нашия офис; банков превод; EasyPay. Можете да изберете най-удобния за Вас.

• В какви срокове се извършва плащането?
Отг.: До два дни след резервацията е необходимо плащане - цялата сума или 50%. Крайното плащане е най-късно до 20 дни преди пътуването.

• Какви документи са необходими за пътуването?
Отг.: За пътуване в страни от ЕС е необходима валидна лична карта. За деца под 18 години се изискват документ за самоличност на детето (лична карта или задграничен паспорт) и две копия от акта за раждане. При непридружаване от единия или и от двамата родители, се изискват оригинал и две копия на нотариално заверена декларация от липсващия родител с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.

• Кога/как се сключва застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“?
Отг.: Туроператорът сключва застраховка за цялата група преди пътуването. Ако сключвате такава индивидуално, е необходимо до пет дни преди пътуването да ни изпратите сканирана полица на office@alexandra-travel.com, за да Ви извадим от общия списък за застраховка.

• Кои ще бъдат местата ни в автобуса?
Отг.: Местата в автобуса се определят според датата на сключване на договора. При изрично желание за ползване на предни места в автобуса, се доплащат 15 лв. на седалка (за първите два реда).

• Ще пътуваме с дете/деца. Ползват ли отстъпки от цената на екскурзията?
Отг.: За деца под 12 г. могат да бъдат приложени отстъпки в зависимост от настаняването. Конкретна цена можете да получите след заявка на office@alexandra-travel.com с упоменати дата и вид настаняване или на тел.0885720830

• Кога се извършват останалите възможни доплащания, включени в раздел "Цената не включва"? В каква валута?
Отг.: Всички възможни доплащания, включени в раздел "Цената не включва", могат да бъдат заявени и платени на място, по време на екскурзията, в една от посочените след всяко доплащане валути.

• Повече подробности относно нашите условия можете да намерите тук: https://alexandra-travel.com/общи-условия-услуги. За контакти: office@alexandra-travel.com

• TА ''АЛЕКСАНДРА ТРАВЕЛ 2018'' има сключена застраховка ''Отговорност на туроператора'' по чл. 97 от Закона за Туризма със ЗК''ЛЕВ ИНС'' АД.
НАШИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ, ПРИ КОИТО МОЖЕ ДА НАПРАВИТЕ РЕЗЕРВАЦИЯ:
ФАНТАСТИК ТРАВЕЛ
Варна, бул. Сливница №72
Тел.52 604460, 0888 414123/32

Търговище, ул. Преслав №2 (пл. Свобода)
Тел.0601 30733, 0888 424293

Разград, ул. Георги Раковски №35 (под училище Васил Левски)
Тел.: 0889 438870, 0888 414123
от 229 лв.

Може също да харесате

Попълнете формата за контакт, за да изготвим оферта за Вашата почивка или екскурзия. Отнема само минута да ни попиташ!

  Изберете как желаете да се свържем с Вас*: