цена от 520 лв.
Резервирай сега

Екскурзия за Свети Валентин в Рим – Остави своята следа!

ico_clock Created with Sketch.

Продължителност

4 дни / 3 нощувки

ico_tour_type Created with Sketch.

Тип екскурзия

Оферти за Свети Валентин, Самолетна

ico_adults_blue Created with Sketch.

Тръгване от

София

Описание на екскурзията

Маршрут: София – Рим – София

Дата: 14.02.2020г.

Цена за ранни записвания:  520 лв.

За резервация свържете се с нас на e-mail – office@alexandra-travel.com, във Facebook или на телефони 082830940 / 0885720830

La Cittа Eterna (Вечният град) Рим – ревниво пази своята хилядолетна история!  Още от древността е смятан за центъра на света!

На този романтичен празник можете да се посветите на любимия човек с разходка под меките светлини на фонтана Ди Треви!

 
 

ПО ВРЕМЕ НА ЕКСКУРЗИЯТА ЩЕ ВИДИШ:

 • Капитолийския хълм – древното сърце на Рим
 • Пантеона, построен от император Адриан като място, където римляните отдавали почит на боговете си
 • Фонтана Ди Треви - най-големият бароков фонтан в Рим, за който има множество легенди
 • Хълмът „Джаниколо”, от където се вижда във величествена панорама цял Рим
 • Базиликата Санта Мария Маджоре където според легендата, папа Либерий имал видение – Дева Мария му наредила да построи църква, посветена на нея, на място, покрито със сняг

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕШ НАС

 • Ценим твоето време. Твоят комфорт е наш приоритет.
 • Професионалисти с над 11-годишен опит на пазара.
 • Над 10 000 доволни клиента по 30 различни дестинации.
 • Имаме над 180 петзвездни отзива във Facebook.
 • Истинско преживяване! Убеди се сам!

Програма по дни

1 ден

14.02.2020: Отпътуване от летище София (Терминал 2) с редовен полет на Rayan Air в 06:40 ч. Пристигане на летище Рим (Чампино), в 07:35 ч. местно време. Трансфер от летището дохотела (срещу допълнително заплащане). По възможност настаняване веднага в Hotel Siviglia 3* в ТОП центъра на Рим и на 4 мин. от спирка на метрото. Пешеходна разходка с местен екскурзовод на български език (около 3 часа) и първи стъпки в Рим – Вечният град, който от древността е смятан за центъра на света, а днес безспорно е центърът на католицизима. Колизеума /отвън/ - инженерно и архитектурно чудо, символ едновременно на римското величие и римската жестокост; място на тържества, но и място на необуздани убийства; Арката на Константин; Капитолийския хълм – древното сърце на Рим. Тук според легендата вълчицата е откърмила Ромул и Рем. Първите храмове на града са построени тук още от етруските, а по-късно хълмът се превръща и в политически център на Републиката и последващата я Империя; Римските и Императорските форуми; Пантеона, построен от император Адриан като място, където римляните отдавали почит на боговете си. До ХХ в. куполът на Пантеона бил най-големият в света - диаметърът му е 43 м. Обикновено свод с такива размери се нуждае от някаква подпора, но римляните се научили да издигат сводести покриви без поддържащи колони. Куполът символизира небесния свод. През отвореното му око (окул) светлината нахлува в храма и осветява вътрешните стени и пода. Ярко оцветеният мрамор на Пантеона, почти недокоснат от времето, дава представа как са изглеждали римските сгради преди две хилядолетия. Фонтана Ди Треви - най-големият бароков фонтан в Рим, за който има множество легенди, но най-популярната от тях е, че ако хвърлиш монета във фонтана, все някога отново ще се завърнеш в Рим; площад Навона – една от основнияте забележителности на бароков Рим с Фонтана на Нептун, прочутият Фонтан на четирите реки и Фонтана на Мавъра. Връщане в хотела. Свободно време, в което можете да посетите някои от най-интересните площади в Рим. Тази приказна вечер можете да посветите на романтична разходка с любимия човек под меките светлини на фонтана Ди Треви или да изпиете по чаша вино, седнали на Испанските стълби например – идеалният декор за празника на любовта. Нощувка.

2 ден

15.02.2020: Закуска. Разходка във Ватикана (с местен екскурзовод на български език) – най-малката независима държава в света, разположена само на 0,44 кв. км, седалище на главата на римокатолическата църква. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на Ватиканските музеи с местен екскурзовод на български език, основани още през XVIв. от папа Юлий II и катедралата “Св. Петър” - най-голямата християнска църква в света. Ватиканските музеи днес са един лабиринт, в който постепенно ще откриете творческите търсения на хората на изкуството от всяка една епоха: от гръко-римските статуи до произведенията на Джотто, Ботичели, Лука Синьорели, Пиетро Перуджино и Рафаело, а в Сикстинската капела пред вас ще оживее историята на човечеството от Сътворението на света до Страшния съд, пресъздадена по неповторим начин от Микеланжело. Разходката ще завърши с посещение на най-голямата базилика в целия християнски свят – „Св. Петър“. След рзходката във Ватикана можете да се потопите в атмосферата на живописния квартал Трастевере, недалеч от центъра на града, който същевременно предава уют и спокойствие. Там може да се насладите на типични италиански ястия или просто да изпиете по едно италианско еспресо. Тук между цветните сгради и китни площади ще почувствате истинския пулс на Рим. На площад “Санта Мария ин Трастевере” ще видите най-стария фонтан в града, до който се намира и едно от бижутата на града – средновековната базилика „Санта Мария”. Друго интересно място е хълмът „Джаниколо”, от където се вижда във величествена панорама цял Рим. На площад „Гарибалди”, редом до паметника на самия Джузепе Гарибалди се намира и бюстът на Капитан Петко Войвода. Нощувка.

3 ден

16.02.2020: Закуска. Свободно време за самостоятелно разглеждане на Вечния град. В този ден можете да разгледате базиликата Сан Джовани ин Латерано, която датира още от IV в. – времето на Константин I. Тя е официалната катедрала на Рим, една от четирите велики базилики на Рим и една от 12-те папски базилики в целия свят. В непосредствена близост до базиликата се намира една от най-ценните забележителности в Рим – Санта Скала („Светите стъпала”) – мраморнитe стълби от двореца на Пилат Понтийски, по които е минал самият Христос, за да бъде изправен пред съд. Стъпалата са пренесени в Рим през ранния IV век от Света Елена – майката на Константин I. Всички 28 мраморни стъпала на стълбата са облечени в дърво като са оставени малки процепи отстрани, през които се вижда мраморът. Позволено е да бъдат изкачени само на колене. Стълбището е сред най-почитаните християнски светини в света. Програмата продължава към базиликата Санта Мария Маджоре.Според легендата, през 352 г. папа Либерий имал видение – Дева Мария му наредила да построи църква, посветена на нея, на място, покрито със сняг. Доста сериозно желание, особено през лятото и като се има предвид, че в Рим по принцип рядко вали сняг. Легендата разказва обаче, че на 5 август над хълма Есквилин завалял сняг и Либерий построил базиликата, която по-късно станала една от четирите главни базилики на Рим. Следващата светиня по маршрута е църквата „Сан Пиетро ин Винколи” (в превод „Свети Петър в окови”). В църквата се съхраняват като реликва веригите, с които е бил окован Св. Петър преди мъченичеството му. В базиликата се намира гробницата на папа Юлий II, елемент от която е известната скулптура на Микеланджело „Мойсей“. Можете да посетите хълма Авентино с чудната портокалова градина – едно от най-романтичните места в Рим, и да надникнете през знаменитата „ключалка на Рим”, за да видите три държави едновременно: Италия, Ватикана и Малтийския орден. Можете да посетите и базиликата „Света Сабина” – в нея се намира едно от най-ранните изображения на Христовото разпятие, датиращо още от V век. Вечерта може да се отдадете на романтична разходка из Площада на републиката, чиито меки светлини вечер се превръщат в едно от най-романтичните места в Рим. В непосредствена близост се намира и базиликата "Санта Мария дели Анджели" ("Света Мария на Ангелите и на Мъчениците") – последният архитектурен проект на Микеланджело. Нощувка.

4 ден

17.02.2020: Сух пакет за закуска. Ранен трансфер до летището. Отпътуване за София с редовен полет на AK Ryan airот летище Чампино в 08:00 ч. Пристигане на летище София (Терминал 2) в 10:50 ч.

Какво е включено/невключено

 • check-1 * самолетен билет София–Рим–София на АК Rayanair
 • check-1 * летищни такси
 • check-1 * малък салонен багаж до 10 кг. с макс. размери 40 x 20 x 25 см
 • check-1 * 3 нощувки със закуски в хотел 3* в ТОП центъра на Рим - Hotel Siviglia 3*
 • check-1 * пешеходна туристическа програма в Рим с местен екскурзовод на български език /за осъществяване на програмата е нужно ползването на градски транспорт/
 • check-1 * медицинска застраховка с покритие 2000 евро
 • check-1 * туристическо и информационно обслужване на български език
 • check-1 * организатор от фирмата, придружаващ групата
 • remove приоритетно качване и 2 ръчни багажа: 1 бр. с макс. размер 40 x 20 x 25 см + 1 бр. до 10 кг. с макс. р-ри 55 x 40 x 20см – 12 евро/24 лв. (в двете посоки)
 • remove * куфар за чекиране до 10кг – до 10 кг. с макс. р-ри 55 x 40 x 20см – 20 евро/40 лв.+ 1 бр. ръчен багаж с макс. размер 40 x 20 x 25 см
 • remove * куфар за чекиране до 20кг – 50 евро/100 лв. на човек (в двете посоки)
 • remove * трансфер летище – хотел – летище: 28 евро/ 55 лв. в двете посоки (при минимум 25 туристи)
 • remove * посещение на Ватиканските музеи - 40 евро / 79 лв. (включва резервация, екскурзовод на български език и входна такса при минимум 15 туристи)
 • remove * медицинска застраховка с асистънс и по-висок лимит на отговорност – 8 лв., за лица над 65 г. – 16 лв.
 • remove * доплащане за единична стая – 75 евро / 150 лв.
 • remove * слушалки по време на обиколката с местен екскурзовод – около 2 евро
 • remove * билет за градски транспорт – 1,50 евро
 • remove * входни такси за туристическите обекти
 • remove * застраховка отмяна на пътуване

Допълнителна информация

question-help-message
Забележки
***сити такса – 4 евро на човек за нощувка – заплаща се лично от туристите при настаняване

Програмата се осъществява гарантирано! Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на посещенията.
* Посещението на Ватиканските музеи (по желание) се заявява и заплаща задължително при резервация за екскурзията и се осъществява при минимум 15 туристи!
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
* Участието в допълнителните посещения и услуги се заявява и заплаща при резервация за екскурзията.
* За осъществяването на туристическата програма е необходимо ползването градски транспорт.
* Цените на допълнителния багаж подлежат на препотвърждение.
* Туроператорът не носи отговорност за настъпили промени в часовете на полетите;
question-help-message
Документи
* валидни до датата на завръщане лична карта или задграничен паспорт; данни от документа за пътуване се предоставят в офиса на фирмата или по електронен път при подписване на договора. Визи не се изискват.
* за лица под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители
question-help-message
Информация за хотела
Информация за хотела: Hotel Siviglia 3*
Hotel Siviglia е идеалното място за отсядане в ТОП центъра на Рим, когато желаете да разгледате всички популярни забележителности на града. В близост до хотела е метро спирката Кастро Преторио, площад Република, Националния римски музей, Баните на Диоклециан, Националната библиотека, Църквата Свети Николай, Базиликата Sacro Cuore di Gesù, Художествена галерия Indipendenza, Via Nazionale – една от популярните търговски улици, Базиликата „Санта Мария Маджоре“ e на 12 мин. пеша, а на 2 мин. пеша има супермаркет Conad, който работи от 08:00 до 20:00 ч.
Този класически хотел е разположен в сграда от края на 19 век и предоставя безплатен Wi-Fi. Всяка стая е оборудвана с телевизор с плосък екран, климатик и отопление, безплатни тоалетни принадлежности и самостоятелна баня с вана или душ.
question-help-message
Ориентировъчни входни такси
* Колизеум, Римски форум и хълма Палатин – 12 евро редовен билет; 7,50 евро за лица от 18 до 25 години; за лица под 18 години е безплатно
* Базилика Санта Мария Маджоре - безплатна
* Базилика Сан Джовани – безплатна
* Базилика Сан Пиетно ин Винколи - безплатна
question-help-message
Информация за градския транспорт в Рим:
Билет с валидност 100 мин. – 1,50 евро (с еднократно ползване на метро)
Билет с валидност 24 часа – 7 евро
Билет с валидност 48 часа – 12,50 евро
Билет с валидност 72 часа – 18 евро (валидно за метрото, автобуси, трамваи и тролейбуси)
Добре е да знаете!
При качване в превозното средство билетът трябва задължително да бъде валидиран!
Билетът е валиден за метро, автобус, трамвай, тролейбус.
Пазете билета си до напускане на метрото, тъй като с него ще трябва да излезете.

Отзиви за нашите екскурзии

 • Чудесна екскурзия през септември до Букурещ, Бран, Брашов и Синая ! Русенци се показаха на ниво. Много добре организирана и проведена екскурзия. Благодарение на това, което видяхме и чухме от... прочети отзива

  Anka Avatar
  Anka
  9/22/2017

  Отлично подбрани градове и обекти, за краткото време на екскурзията получихме максимума. Синая, Бран и Брашов ни впечатлиха и изненадаха, надявам се скоро да се възползваме и от другата предлагана... прочети отзива

  Jasmina Avatar
  Jasmina
  6/14/2018

  Горещо препоръчвам екскурзията до Букурещ, Синая, Бран и Брашов, на която пътувах с цялото си семейсто през юли 2018 г. Всички бяхме много приятно изненадани и очаровани както от забележителностите,... прочети отзива

  Iva Avatar
  Iva
  7/22/2018
 • Благодарности за невероятната екскурзия Синая-Бран-Брашов! Останахме много доволни от перфектната организация на времето, страхотния ни екскурзовод-Павел и от добрите шофьори, хотелът и храната също бяха на ниво! Чудесно преживяване и... прочети отзива

  Silviya Avatar
  Silviya
  12/27/2018

  Здравейте!Изключително сме доволни от екскурзията Букурещ-Синая-Бран -Брашов проведена на12.10-14.10.2018г. Екскурозоводът Павел бе изключителен водач. Спокойно се пътуваше.Хотелът е според очакванията ми,чисто,уютно,спокойно! Благодарим Ви ,за прекрасните емоции ,които изживяхме с... прочети отзива

  Соня Avatar
  Соня
  10/21/2018

  Пътувахме по великденските празници до Румъния с Александра травел. Поздравления за добрата организация! Екскурзоводът Павел Цветков и шофьорите на автобус Р 7500 са отлични професионалисти. Всичко беше на ниво. Дано... прочети отзива

  Пенка Avatar
  Пенка
  4/18/2017

 • Notice: Undefined variable: inslideout in /home/isabella/public_html/wp-content/plugins/wp-review-slider-pro-premium/public/partials/wp-review-slider-pro-public-display.php on line 343
Ico_close Created with Sketch.
Цена от: 520 лв.

Задай своите въпроси

Сега е повече от лесно да ни попиташ или да резервираш онлайн. Нашите консултанти са на линия на следните координати:

082830940; 0885720830

Попитай в Messenger

Пиши ни на e-mail

Посети нашия офис

Не пропускай да видиш също:

Търси
Generic filters
Exact matches only

Научи преди всички

Нови дестинации, оферти, ексклузивни промоции само за e-mail абонатите ни.