от 460 лв.
Запазете сега

Почивка в Будва – Котор – Дубровник от София ,Пловдив, Стара Загора, Нова Загора

Няма коментари

Продължителност

9дни / 7 нощувки

Вид екскурзия

Специфична екскурзия

Размер на групата

Неограничена

Езици

___

Подробности

Дати на отпътуване:   29.07.2022 – 06.08.2022 г., 25.08.2022 – 02.09.2022 г., 03.09.2022 – 11.09.2022 г., 12.09.2022 – 18.09.2022 г.

9 дни / 7 нощувки

Маршрут: Нова Загора- Стара- Загора- Пловдив- София – Ниш- Нови Пазар- Подгорица – Будва – Котор – Дубровник – София – Пловдив- Стара Загора- Нова Загора

 

Дати:

Вила Сан Марко 3* Хотел Обала 3*
 

website хотел:

https://bit.ly/3ooT5Cr https://hotelobala.me/hotel.html
изхранване: Закуска и вечеря Закуска и вечеря
29.07 – 06.08 630 лв.  830 лв. 
25.08 – 02.09 – 

Ограничени места!

590 лв.  690 лв.  .
03.09 – 11.09 570 лв.
12.09 – 18.09

5 нощувки

460 лв.

Дубровник – древен и красив. Град, сгушен в най-южната част на Хърватия , впечатлява с неповторим чар, адриатическо крайбрежие и златни плажове.

Адриатика е дестинация, която изпълва с настроение и спомени всеки един мечтател. Необикновена палитра от прекрасни гледки се разкрива в Стария град на Дубровник, място в което, човек ще пожелае да се изгуби. Разходката по тесните улички удивява със закътани площади, църкви и великолепни сгради с фасади в бароков, готически и ренесансов стил. А лифт отвежда до най-високата част на града, от където се открива зашеметяваща гледка към Адриатическо море.

Далмация със своите крайбрежни градчета крие зад своите каменни зидове, дворци, църкви, красиви ренесансови къщи, а старинните улици по пътя за пристанището ще ви разкажат вековна история, изпълнена с легенди и някогашни велики успехи, сред които българите сме неизменна част. Уют и гостоприемство те очакват в „Раят на земята“, затова не се колебай да поискаш да бъдеш там, където приключението те зове.

Побързай да заявиш своето място сега. Резервирай онлайн от формата за резервация на страницата, или като ни пишеш от Контакти,  свържете се с нас на e-mail – office@alexandra-travel.com, във Facebook или на телефони 082830940 / 0885720830 /  0877737700 –  София

Прочети повече за Дубровник тук: Перлата на Адриатика

 

View More

АКЦЕНТИ

 • Будвенската ривиера
 • Перлата на Адриатика – Дубровник
 • Которския залив
 • Стария град ( Порта Пиле )
 • фонтан на Онофрио, който е свързан с акведукт на 12 км извън града
 • Францисканския манастир с древната аптека
 • Камбанарията на града
 • Двореца на Ректора
 • Изградената в бароков стил църква Св. Влас

Маршрут

Ден 1-ви

1 ден: София – Будва.

Приключението до Черна гора и Хърватска ще започне в 19.00 ч., когато е отпътуването от София. Всички трябва да бъдете 20-30 мин. по- рано на Храм-паметник „Александър Невски". И тази година сме помислили за нашите приятели от района на Нова Загора, Стара Загора и Пловдив, които ще вземем малко по- рано през деня. Голяма част от пътуването преминава през нощта, което за доста хора е по- лекия вариант на това не толкова леко пътуване. Пътят ни минава покрай сръбските градове Ниш, Крушевац, Кралево, Нови Пазар и столицата на Черна гора Подгорица. На сутринта, като се съмне, една от почивките се пада на невероятното Шкодренско езеро- най – голямото езеро на Балканския полуостров. Тук ще имаме възможност да си направим страхотни снимки. Можете да опитате и да си закупите различни сортове вина, които се продават.

Ден 2-ри

2 ден: Будва.

Пристигането в Будва се очаква да бъде около обяд. Гледките, които ще се открият пред вас приближавайки Будвенската ривиера ще ви оставят без дъх и ще забравите веднага за дългото пътуване. Веднага след пристигането в хотела ще усетите гостоприемството на черногорците. Преди още да сте се настанили, собствениците ще ви почерпят с домашна ракия за добре дошли.

Цял следобед времето е ваше – който иска да почива и след това да се разходи из курорта, който иска да използва цялото време да се наслади на невероятната Будва.

Може да отидете и до центъра на Будва ( Стария град ) с автобус ( около 4 км. ). Минава доста често и струва само 1,5 евро. Има и плажна алея с множество заведения и магазини, където можете да се разходите, ако не желаете да ходите до центъра. По алеята също може да се стигне до центъра.

Вечерта имаме вечеря в ресторант Палма, който се намира на около 350 метра от хотела. Ресторантът спечели нашето доверие през годините с вкусната и прясна храна, разнообразното си менюто, доброто обслужване и доволните туристи, които си тръгват от тук.

Ден 3-ти

3 ден: : Свободен ден или Екскурзия до Дубровник ( срещу допълнително заплащане )

След закуска ще се отправим към Перлата на Адриатика – Дубровник. Екскурзията е целодневна и е с допълнително заплащане. По пътя си ще прекосим с ферибот една малка част от Которския залив, по време на което ще имате възможност да се насладите на прекрасната природа на това място и да си направите чудесни снимки.

В Дубровник ще ни посрещне нашата местна екскурзоводка – Диана, която ще ни разходи из Стария град и ще ни разкаже на чист български език за славното минало на Дубровник, който е бил седалище на една малка, но силна държава.

Нашия пешеходен тур започва от входа на Стария град ( Порта Пиле ).Диана ще ни разходи по главната улица Страдун, заобиколена от крепостните стени, много магазини и кафенета. Ще разберете защо всички сгради на тази улица имат една и съща фасада и височина. По време на обиколката ще разгледате и ще научите интересни факти за някои от най-важните сгради в града, ще видите известния фонтан на Онофрио, който е свързан с акведукт на 12 км извън града, Францисканския манастир с древната аптека, Камбанарията на града, Двореца на Ректора, изградената в бароков стил църква Св. Влас и други.

След пешеходната обиколка ще имате свободно време да си напазарувате, да изпиете чаша кафе в някое от многото прекрасни кафенета, да разгледате Стария град по интереси или да отидете до оствор Локрум с корабче ( за сметка на свободното време в Дубровник ). Пътят до там е около 15 мин. в едната посока. От корабчето се открива хубава гледка към Дубровник и крепостта. На острова можете да се насладите на спокойствие, да посетите ботаническата градина и известното Мъртво море, представляващо вътрешно затворено езеро пълно със солена морска вода. Водата е кристално чиста и топла и привлича болшинството туристи да изкарат деня там. Връзката му с морето се осъществява през естествен подземен канал, започващ от пещера в далечният му край.

Късния следобед ще тръгнем обратно за Будва за да се приберем навреме за вечеря.

Ден 4-ти

4 ден: Стария град на Будва. Свободен седобед за плаж.

Закуска.

Пешеходна туристическа обиколка на Стария град на Будва сместен екскурзовод за 2 – 3 часа – на сръбски език с превод на български. ( включена в цената )

Ще се разходим по тесните улички и малки площади, където ще усетите романтиката и хармонията на този град. Всеки камък тук има своя собствена история, всичко кипи от енергия. Неслучайно Будва се смята за кралицата на Адриатика. По време на обиколката ни ще научите историята на този град, датиращ от преди цели 2500 г. Ще имате свободно време за посещение на Археологическия музей и крепостта или просто да се насладите на полъха на Адриатика, да изпиете чаша кафе или вино и да си направите прекрасни снимки.

Следобед – свободно време за разходка в центъра на Будва, за плаж или разходка.

Вечеря. Нощувка.

Ден 5-ти

5 ден: Свободен ден или Целодневна екскурзия до Которския залив .

Закуска.

В този ден ще осъществим една от най- харесваните от туристите екскурзия – Которския залив. Ще посетим уникалния Котор и малкото градче Пераст с възможност за разходка с лодка до църквата "Богородица от скалата“, разположена на изкусвено създаден остров съвсем близо до брега на Пераст.

За да получите пълна и интересна информация за вас този ден ще се грижи местния ни екскурзовод Сандра. След кратко пътуване ще пристигнем в Котор, а обиколката ще започне от главната порта на Стария град. Екскурзоводката ще ви отведе назад в историята на този невероятен град - укрепление. Котор е построен между 12-ти и 14-ти век и на територията му се намират много стари исторически паметници на средновековната архитектура. Старият град е включен в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Когато влезете и стъпите на главния градски площад ще видите наклонената назад вследствие на земетресението от 1667 г. Часовникова кула, „Стълба на срама”, използван за публично наказание на провинили се граждани и др.

По време на обиколката ще имате възможност да посетите църквите „Свети Николай“, „Света Мария”, Католическата катедрала "Свети Трифон" и др. При наличие на свободно време можете да се изкачите самостоятелно по крепостните стени, от където се открива спираща дъха гледка.

Ще имаме свободно време за обяд и релакс в някое от многобройните ресторантчета предлагащи освен хубава храна и напитки, и много хубава атмосфера.

Следобед ще отидем с автобуса до Пераст. По пътя ще се полюбуваме още малко на страхотния Которски залив. От Пераст ще хванем малко корабче, с който за около 20 мин. се стига до изкусвено създаден остров с църквата „Богоридица от скалата“ ( на черногорски Госпа од Шкрпела). По пътя, а и на самия остров се откриват невероятни гледки към Которския залив. Тук ще чуете легендата за двамата моряци, които намират икона на Света Богородица върху скала и там построяват този остров и църквата. Освен иконата на Света Богородица, която е в църквата, в музея към нея ще се докоснете до шедьовъра тук – гоблена, бродирана икона на Богородица с истински коси. Ще чуете и нейната история.

Совободно време за снимки и обратно отпътуване с лодката към Пераст и след това отново преминавайки през красотите на Которскяи залив се завръщаме в Будва за вечеря.

Ден 6-ти

Ден 7-ми

Ден 8-ми

Ден 9-ти

Включено/Изключено

 • Транспорт с лицензиран туристически автобус,
 • 7 нощувки във Вила Сан Марко 3* в Бечичи ( на 4 км. от центъра на Стария град на Будва )
 • 7 закуски и 7 вечери без напитки по меню ( избор от няколко менюта) в ресторант Палма на 350 м. от хотела.
 • Екскурзоводско обслужване
 • Туристическа обиколка на Будва с местен екскурзовод (на сръбски с превод на бъгарски език)
 • Фотопауза при остров „Свети Стефан“
 • Горивна такса за всички нови резервации след 08.06 е калкулирана и няма да се начислява допълнително, ако няма нов скок на горивата до датата на отпътуване.
 • Медицинска застраховка асистанс с покритие 5000 евро ( за лица от 66 до 75 г.- доплащане 10 лв, за лица от 76 до 80 г. - доплащане 20 лв., за лица над 80 г. - доплащане 30 лв. )
 • Целодневна екскурзия до Которския залив - уникалния Котор и малкото градче Пераст с възможност за разходка с лодка до църквата "Св. Богородица от скалите“, разположена на изкусвено създаден остров съвсем близо до брега на Пераст – с местен екскурзовод (на сръбски с превод на бъгарски език) – 35 лв. без включен билет за корабчето и вход за църквата - 7 евро ( екскурзията се заявява при подписване на договора.)
 • Целодневна екскурзия до Дубровник с включена пешеходна обиколка с местен екскурзовод на български език – 60 лева ( екскурзията се заявява при подписване на договора).
 • Полудневна Екскурзия до Цетине – 25 лв. ( екскурзията се заявява при подписване на договора)
 • Билет за корабче до остров Локрум – 150 хърв. куни ( около 22 евро ) – индивидуално посещение.
 • Входни такси на посещаваните обекти, разходи от личен характер
 • Туристическа такса – 1,50 евро на човек на ден (заплаща се на място в хотела )
 • Застраховка „ Отмяна на пътуване“ – по желание: цената зависи от застрахователната сума и оставащите дни от датата на сключване на договора до края на пътуването. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката.
 • Транспорт от Нова Загора, Стара Загора и Пловдив при мин. 10 човека от региона - доплащане за двете посоки : от Нова Загора и Стара Загора : 45 лв., от Пловдив: 40 лв.
 • PCR или антигенен бърз тест, ако е необходим към датата на пътуване.
 • Билет за корабчето в Пераст + вход за църквата - 7 евро
 • Туристическа такса за Стария град на Будва - 1 евро
 • Туристическа такса за Стария град на Котор - 1 евро

Град на тръгване

Пловдив
София
Стара Загора

Място на екскурзията

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

ЦЕНИ И ОТСТЪКИ
ЦЕНИ за тръгване от София за възрастен настанен в двойна стая :


Дати / Цени

27.08.2021 - 04.09.2021 510 лв.

04.09.2021 - 12.09.2021- ПОТВЪРДЕНА 490 лв

12.09.2021 - 19.09.2021 - 6 нощувки 450 лв.


Отстъпки и доплащания :


* Деца от 3 до 11.99 г. настанени с двама възрастни на доп.легло – отстъпка 150 лв.

Доплащане за самостоятелна стая : 160 лв.


Тръгване от Нова Загора, Стара Загора и Пловдив при мин. 10 човека от региона

Доплащане за двете посоки : от Нова Загора и Стара Загора : 35 лв., от Пловдив: 30 лв.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ
Резервирай до 30.07.2021г. на по- добра цена и депозит 100 лв. на човек.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 10 дни преди датата на отпътуване.

Данни за паспортен и визов режим: няма визов режим за български граждани. Пътуването по програмата се осъществява с валидна лична карта или паспорт. За деца под 18 години, пътуващи само с един родител или без родители, се изисква нотариално заверена декларация (оригинал + 1 фотокопие)

Допълнителните екскурзии се осъществяват при мин. 20 записани туристи.

от 460 лв.

Може да харесате също

Попълнете формата за контакт, за да изготвим оферта за Вашата почивка или екскурзия. Отнема само минута да ни попиташ!

  Изберете как желаете да се свържем с Вас*: