цена от 3465 лв.
Резервирай сега

Екскурзия в ТАЙЛАНД – Чианг Май и Банкок

ico_clock Created with Sketch.

Продължителност

11 дни / 8 нощувки

ico_tour_type Created with Sketch.

Тип екскурзия

Екзотична, Самолетна

ico_adults_blue Created with Sketch.

Тръгване от

София

Описание на екскурзията

Маршрут: СОФИЯ – ДОХА – СОФИЯ

 Дата: 6.11.2020; 05.02.2021; 5.03.2021

Цена от: 3465лв

*Цената зависи от вида хотелско настаняване!

За повече информация и резервации:

Ако търсите бели фини плажове и тюркоазени води, в които лъкатушат пъстри лодки, няма да ги намерите в Чианг Май. Градът е другото лице на Тайланд и определено заслужава да се види! Там може да избягате от  шума на Банкок и Пукет, за да се насладите на един приятен и автентичен Тайланд. В Чианг Май и околността са запазени повече от 100 будистки храма, кой от кой по-красиви, златни, пищни и впечатляващи.

ПО ВРЕМЕ НА ЕКСКУРЗИЯТА ЩЕ ВИДИШ:

 • Чианг Май - най-големият и значим град в Северен Тайланд
 • Златния триъгълник - мястото, където Тайланд среща Мианмар и Лаос
 • Храмовия комплекс "Ват Ронг Кхун" - по-известен като Белия храм
 • Златния храмов комплекс "Ват Пра Дат Харипунчай"
 • Будисткия храм Ват Пра Син Санпет - най-красивия храм в Аютая
 • Банкок - столица и най-голям град на Тайланд
 • Разходка с лодка по каналите на река Мае Клонг

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕШ НАС

 • Ценим твоето време. Твоят комфорт е наш приоритет.
 • Професионалисти с над 11-годишен опит на пазара.
 • Над 10 000 доволни клиента по 30 различни дестинации.
 • Имаме над 180 петзвездни отзива във Facebook.
 • Истинско преживяване! Убеди се сам!

Програма по дни

1 ден

София – Доха
Отпътуване от Терминал 2 на летище София в 12:25 ч. с полет на авикомпания "Qatar Airways". Пристигане на летището в Доха в 18:15 ч. Отпътуване за Чианг Май в 20:10 ч.

2 ден

Доха – Чианг Май
Пристигане в 06:00 ч. на летището в Чианг Май - най-големият и значим град в Северен Тайланд, разположен сред най-високите планини в страната. В превод името Чианг Май означава “нов град“. Наречен е така, защото след основаването си през 1296 г., става новата столица на кралство Ланна. Посрещане от представител на обслужващата агенция. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Вечерта - традиционна „Кантоке“ вечеря с музика и танци. Връщане в хотела. Нощувка.

3 ден


Чианг Май
Закуска. Туристическа програма в Чианг Май, по време на която ще имате възможност да се потопите в богатото културно наследство на града: обиколка на стария град; посещение на древните храмове "Ват Пра Сингх" – будистки храмов комплекс и вторият най-почитан в Чианг Май, чийто основен храм се нарича Лай Кхам, извесетн с великолепната си дърворезба и стенописи и "Ват Чеди Луанг", един от най-важните и впечатляващи храмове в Чианг Май, както и най-известната туристическа атракция, която е на около 6 века и носи името си от огромната ступа намираща се в него. Туристическата програма продължава с посщение на храма "Ват Суан Док" (храма на цветната градина), който се намира на запад от стария Чианг Май. В него се намират десетки малки бели „чеди“ (ступи), високи около 3 метра до 6 метра, в които се пази праха на много членове от различни поколения на кралското семейство. Изкачване по гористите хълмове на Дой Сутеп и посещение на един от най-свещените и почитани храмове в Северен Тайланд, който се намира на надморска височина от 1073 м. От храма се открива впечатляваща гледка към Чианг Май. Връщане в хотела. Обяд в местен ресторант. Отпътуване към района Санкампаенг, известен със своите битови индустрии с възможност за посещение на занаятчийски работилници, като такива специализирани в изработването на хартиени чадъри, копринени тъкани, дърворезба и сребърни изделия. Връщане в хотела. Нощувка.

4 ден

Чианг Май – Дой Мае Салонг – Чианг Саен
Закуска. Отпътуване за района на Златния триъгълник - мястото, където Тайланд среща Мианмар и Лаос. Посещение на пещерите Чианг Дао (приблизително 1,5 ч.) - една от най-известните туристически атракции в Тайланд и Ват Чианг Дао - популярно място за поклонение както на монасите, така и на обикновените тайландци. Пътуването продължава към очарователния малък град Дой Мае Салонг (приблизително 3 ч.). Атмосферата в този град напомня за малко южнокитайско село, а районът е известен с китайските си търговци на чай. Обяд в местен ресторант. Ще имате възможността да се насладите на чаша чай в традиционна китайска чайна с изглед към планините и чаените полета. Отпътуване за Чианг Саен. Настаняване. Нощувка.

5 ден

Чианг Саен – Златният триъгълник – Чанг Рай
Закуска. Посещение на мястото на Златния триъгълник, където се срещат границите на Тайланд, Мианмар и Лаос. Спирка в граничния град Мае Сай (около 1,5 ч.) - най-северният град в Тайланд. Това е чудесно място за пазаруване на сувенири от цветни магазинчета, пълни с различни стоки от Мианмар, Лаос и Китай. Обяд в местен ресторант с изглед към могъщата река Меконг. Посещение на музея за опиум, където ще имате възможност да видите технологията на производството му. Разходка с лодка по река Меконг до стария град Чианг Сен - древна столица на кралство Ланна. Градът е заобиколен от три страни с впечатляващи крепостни стени, а самата река Меконг образува четвъртата стена. Този малък очарователен пазарен град, с тихи дървени магазинчета, е също така известен и със своето местно оризово уиски, което се продава от дестилериите край бреговете на реката. Отпътуване към Чианг Рай, известен с изключителната си природна красота и невероятна история (пътува се около 75 мин.). Пристигане в Чианг Рай. Настаняване. Нощувка.

6 ден

Чанг Рай – Мае Ка Чан – Лампанг
Закуска. Посещение на храмовия комплекс "Ват Ронг Кхун" или по-известен като Белия храм, открит през 1997 г. и почти изцяло изграден в бял цвят. Той се е превърнал в национална забележителност и е един от най-разпознаваемите храмове в страната, който всяка година привлича все по-голям брой посетители. Отпътуване за горещите извори Мае Ка Чан. По пътя има обяд в местен ресторант. Въпреки че са странно разположени на „паркинг“, изворите предлагат възможност да се отпуснете или да се насладите на масаж на краката, т. нар. „fish spa”, докато опитвате яйца от пъдпъдък, сварени в топлите води на изворите. Отпътуване за Лампанг, известен с производството на керамични изделия и добивни дейности. Той е дом на няколко забележителни храмове и традиционни дървени къщи. Градът граничи с хълма Кхун Тан на запад и Пхи Пан Нам на изток. Настаняване. Нощувка.

7 ден

Лампанг – Сукотай
Закуска. Посещение на златния храмов комплекс "Ват Пра Дат Харипунчай", чиито произход е проследен до кралство Мон от 8 в. Ще може да зърнете историческия храм "Ват Пра Дат Лампанг Луанг", който се намира на 18 км. от Лампанг и е един от най-изисканите храмове в Тайланд, построен около 650-700 г. по време на царуването на принцеса Чама Деви. Обяд в местен ресторант. Екскурзията продължава с живописно пътуване до историческия парк Сукотай, една от перлите на тайландската архитектура. Пристигане късния следобед и посещение на впечатляващия парк, включен в списъка на ЮНЕСКО, който обхваща руините на древния Сукотай, първата столица на едноименното царство. Настаняване. Нощувка.

8 ден

Сукотай – Аютая
Закуска. Ще имате възможност за едно истинско духовно начало на деня като се присъедините към местните жители и предложите храна на будистките монаси по време на сутрешната милостиня. Отпътуване за Чай Нат, където ще има спирка за обяд. Пътуването този ден от Сукотай през Утай Тани до Аютая е отражение на разширяването на Сиам на юг, след историческото развитие на царството. Пристигане в Аютая, бивша столица на Сиам в продължение на 400 г. от 1350 г. до средата на 18 век., а през 1767 г. градът е сринат до основи. Посещение на будисткия храм Ват Пра Син Санпет, известен с това че е най-светият и най-красив храм в старинната столица. Дворецът е бил използван само от кралски особи и монаси не са били допускани. Също така храмът е известен с 3-те си пагоди, в които се смята, че се съхраняват останките на трима крале. Посещение на храма "Ват Пра Монкхон Бопит", в който се съхранява една от най-големите златни статуи на Буда. Програмата продължава със зловещо омайните руини на Ват Махатат, с известната статуя на Буда, погълната от корените на дърветата. Той е един от най-важните храмове в царство Аютая, построен през 1374 г. от крал Борома Рачатират I. Настаняване. Нощувка.

9 ден

Аютая – Банкок
Закуска. Отпътуване за Банкок - столица и най-голям град на Тайланд. Разпростира се на огромна площ около река Чао Прая, недалеч от вливането на реката в Тайландския залив. Банкок възниква на мястото на по-ранно селище, което в края на 18 век става столица на Сиам. През следващите 2 века се превръща в основен политически и стопански център на Тайланд. Посещение на Големия кралски дворец – прекрасен архитектурен образец и една от националните забележителности на Тайланд. Построен през 18 в. от крал Рама, дворецът бил център на кралството в продължение на 150 години, а днес се използва за провеждане на официални церемонии. В пределите на двореца се намира Храмът на изумрудения Буда, който се счита за едно от най-свещените места в страната. Обяд в местен ресторант. Разходка с лодка по протежение на река Чао Прая и каналите на Тонбури. Тук ще се запознаете с начина на живот покрай речния бряг, който от десетилетия почти не се е променил. Спирка при храма „Ват Арун“, построен на западния бряг на р. Чао Прая – един от най-древните храмове в Банкок, превърнал се в символ на града и на държавата. Свободно време. Настаняване. Нощувка.

10 ден

Банкок – Доха
Закуска. Напускане на хотела. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до пазара Мае Клонг. Рано сутринта отпътуване с влак до известния железопътен пазар Мае Клонг. Когато влакът пристигне, стоките от пазара се преместват от релсите със светкавична скорост. След като влакът премине, всичко се връща обратно в рамките на няколко секунди. Посещение на местно предприятие, което произвежда палмова захар. Разходка с лодка по каналите на река Мае Клонг, минавайки покрай традиционни къщи разположени по двата бряга на реката. Посещение на известния плаващ пазар на Дамноен Садуак - местните хора разказват, че каналът е бил изкопан по заповед на крал Рама IV през 1866 г. По това време каналът съединявал две реки и служел като транспортен канал. Плаващият пазар започва да функционира през 1967 г. като днес тук идват хиляди туристи, любопитни да видят това явление. След като научите за кхао лам – лепкав ориз, приготвен в бамбукова тръба, посещение на Банг Ной, където ще може да приготвите сами различни тайландски ястия и след това да се насладите на приготвения от вас обяд. Разходка до околните овощни градини. Следобед връщане в Банкок. Трансфер до летището. Отпътуване за Доха в 21:00 ч. с полет на авиоковпания "Qatar Airways".

11 ден

Доха – София
Пристигане на летището в Доха в 00:50 ч. Отпътуване за България в 06:55 ч. Пристигане на летище София (Терминал 2) в 11:25 ч.

Какво е включено/невключено

 • check-1 Самолетен билет София - Доха - Чианг Май и Банкок - Доха - София в икономична класа с включени летищни такси, чекиран багаж до 30 кг и ръчен багаж до 7 кг на авиокомпания "Qatar Airways"
 • check-1 Групови трансфери летище - хотел - летище
 • check-1 Транспорт с автобус /минибус/ ван с климатик по описания в програмата маршрут
 • check-1 2 нощувки със закуски в хотел "Holiday Garden and Resort" *** (или подобен) в Чианг Май
 • check-1 1 нощувка със закуска в хотел "The Imperial Golden Triangle Resort" **** (или подобен) в района на Чианг Саен
 • check-1 1 нощувка със закуска в хотел "Wiang Inn Hotel" **** (или подобен) в Чианг Рай
 • check-1 1 нощувка със закуска в "Lampang River Lodge" *** (или подобен) в района на Лампанг
 • check-1 1 нощувка със закуска в хотел "Sabai Sabai Sukhothai" ***+ (или подобен) в района на Сукотай
 • check-1 1 нощувка със закуска в хотел "Krungsri River Hotel" **** (или подобен) в Аютая
 • check-1 1 нощувка със закуска в хотел "Narai Hotel" **** (или подобен) в Банкок
 • check-1 7 обяда в местни ресторанти
 • check-1 Традиционна "Кантоке" вечеря с музика и танци в Чианг Май
 • check-1 Описаната туристическа програма
 • check-1 Разходка с лодка по река Меконг до стария град Чианг Сен (5-тия ден от програмата)
 • check-1 Разходка с лодка по протежение на река Чао Прая и каналите на Тонбури (9-тия ден от програмата)
 • check-1 Входни такси за посещаваните обекти, включени в програмата
 • check-1 Местни екскурзоводи по време на туристическите обиколки
 • check-1 Водач-преводач от България
 • check-1 Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с лимит на отговорност 30 000 EUR на застрахователна компания "Армеец".
 • remove Виза за Тайланд
 • remove Допълнителни услуги и екскурзии по програмата
 • remove Напитки по време на храненията
 • remove Такси за снимане с фотоапарати и камери в туристическите обекти по програмата
 • remove Бакшиши за шофьор/екскурзовод/пиколо: 3-5 USD на турист на ден (заплащат се задължително на място)
 • remove Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
 • remove Разходи от личен характер и градски транспорт
 • remove Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).

Допълнителна информация

question-help-message
Допълнителна информация
НАСТАНЯВАНЕ
Двойна стая със спалня - включено в цената
Двойна стая с отделни легла - включено в цената
Единична стая +€275

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
Туристическа виза за Тайланд (заплаща се с депозита) на турист
€30

Целодневна екскурзия до пазарът Мае Клонг и плаващия пазар Дамноен Садуак на турист при минимум 8 туристи
€60


ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Цената на екскурзията е калкулирана при валутен курс: 1 USD = 1,7 лв. и 1 THB = 0,0277 EUR. При промяна на валутните курсове с повече от 6% агенцията си запазва правото да промени в съответната посока цената на екскурзията.
Снимането е разрешено пред забележителностите, но не и вътре в сградите. При посещение на храмове се изисква подходящо облекло (покрити колене и рамене) и събуване на обувките в знак на уважение.
Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпаниите.
Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните или други, независещи от организатора условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.
Екскурзията се провежда при минимум 15 записани туристи.
Часово време: София – 12 ч.; Банкок – 17 ч.
Местната валута - Тайландски бат (THB)
Валутен курс: 1 THB = 0,05 BGN; 1 THB = 0,0277 EUR
Места за всички допълнителни екскурзии и услуги се гарантират при резервация и заплащане в офиса.
Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават предварително издадена виза. Агенцията оказва съдействие при кандидатстването. За целта са необходими следните документи: паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната, попълнен формуляр за кандидатстване за виза, 1 актуална цветна снимка паспортен формат, копие на самолетните билети. В паспорта не трябва да има липсващи или повредени страници.

Отзиви за нашите екскурзии

 • Април.2017 г. - кратка екскурзия до Синая, Брашов, Бран в Румъния.Екскурзоводът ни - Мирослав е внимателно и услужливо момче. Организацията беше добра - времето е много малко, а искаме да... прочети отзива

  тамара Avatar
  тамара
  5/04/2017

  Екскурзията проведена на 8-10 септември беше отлично организирана.Пътувахме от София.Шофьорите бяха на нужното ниво./Е може рейса да е малко по -нов/.В Русе се качи екскурзовода Павел-отлично
  подготвен,увлекателно ни запозна с...
  прочети отзива

  Albena Avatar
  Albena
  9/18/2017

  Пътувахме по великденските празници до Румъния с Александра травел. Поздравления за добрата организация! Екскурзоводът Павел Цветков и шофьорите на автобус Р 7500 са отлични професионалисти. Всичко беше на ниво. Дано... прочети отзива

  Пенка Avatar
  Пенка
  4/18/2017
 • Искренни благодарности на Александра Травел за ескурзията до Бран Брашов и Синая на 10-11-12-2016г!Беше прекрасно!Но още по впечатляващо ни я направи нашият страхотен екскурзовод Павел!Големи БЛАГОДАРНОСТИ на Павел!Той просто е... прочети отзива

  Ахмед Avatar
  Ахмед
  12/12/2016

  Пътувайте с Alexandra Travel - Bulgaria! Всичко е перфектно организирано! Екскурзоводът Павел Цветков е професионалист с богати познания, с организаторски талант, креативен, с чувство за хумор. Шофьорите са изключително добри,... прочети отзива

  Julia Avatar
  Julia
  10/17/2018

  Аз лично посетих екскурзията до Синая, Бран и Брашов- мога да кажа, само едно- точност, отношение и качество. Благодаря Ви! Благодаря и на страхотния екскурзовод!

  Вероника Avatar
  Вероника
  6/10/2018

 • Notice: Undefined variable: inslideout in /home/isabella/public_html/wp-content/plugins/wp-review-slider-pro-premium/public/partials/wp-review-slider-pro-public-display.php on line 343
Ico_close Created with Sketch.
Цена от: 3465 лв.

Задай своите въпроси

Сега е повече от лесно да ни попиташ или да резервираш онлайн. Нашите консултанти са на линия на следните координати:

082830940; 0885720830

Попитай в Messenger

Пиши ни на e-mail

Посети нашия офис

Не пропускай да видиш също:

Търси
Generic filters
Exact matches only

Научи преди всички

Нови дестинации, оферти, ексклузивни промоции само за e-mail абонатите ни.