от 169 лв.
Запазете сега

Бургас – Акве Калиде (банята на Сюлейман Великолепни) – Созопол – Бегликташ – Равадиново – остров Св. Анастасия отпътуване от Бяла, Русе, Разград и Шумен

Няма коментари

Продължителност

3 дни / 2 нощувки

Вид екскурзия

Специфична екскурзия

Размер на групата

Неограничена

Езици

___

Подробности

Дати 2022:  27 – 29 май; 01 – 03 юли; 30 септември – 02 октомври 2022г.

Отпътуване с автобус от: Русе, Разград и Шумен – цена – 169 лв. 

Отпътуване с автобус от: Бяла и Борово – доплащане 20 лв. (при мин. 10 човека)

Маршрут: Русе – Разград – Шумен – Бургас – Акве Калиде – Созопол – Бегликташ – Равадиново – остров Св. Анастасия – Шумен – Разград – Русе 

Възможност за отпътуване от Бяла при мин. 10 човека!!!

 

РЕЗЕРВАЦИЯ СЕ РЕГИСТРИРА ПО ЕДИН ОТ СЛЕДНИТЕ НАЧИНИ:

 Опция 1 – като натиснеш бутона „Резервирай сега“ – избери дата и брой пътуващи и направи директна резервация
• Опция 2 – или с изпращане на мейл на office@alexandra-travel.com с упоменати дата и брой пътуващи;
• Опция 3 – или на телефон 0885720830.

АКЦЕНТИ

 • Акве Калиде - място събрало в себе си хилядолетна история. Ще посетим изцяло реставрираната баня на Сюлейман Великолепни. При възстановяването и точно е спазена оригиналната визия, облицована е с мрамор и характерната за Ориента керамика. Автентичността й се допълва от естествено и художествено осветление. Тя изпълнява функцията на действащ музей, в който ще може да гледаме филм, създаден на базата на 3D мапинга. Той ще ви поведе на една виртуална разходка - от епохата на траките и легендата за Свещения извор на трите нимфи-изцелителки, през римската епоха, кръстоносните походи - до времето на Сюлейман Великолепни.
 • Бегликташ - древна история и тракийска мистика. В превод от турски език означава “Камък за натурален данък”. Предполага се, че по османско време тук местните овчари са идвали, за да плащат данъка за стадата си. Много хора вярват, че част от енергията от древните ритуали витае на Бегликташ и днес като е най-силна в деня на лятното слънцестоене. Казват, че ако сме там преди изгрева на деня на слънцестоенето и си пожелаем нещо, желанието ни ще се сбъдне. Имайте предвид, че вероятно няма да сме единствените посетители по това време. Облечете се в бяло, оставете всички лоши помисли и вижте дали можете да почувствате енергията на Бегликташ.

Маршрут

1 ден.
• Отпътуване от Бяла (автогарата) в 05:30 ч.
• Отпътуване от Борово (паркинга до Общината) в 06:00 ч.
• Отпътуване от Русе (паркинга пред ЖП гарата) в 06:30 ч.
• Отпътуване от Разград (спирката на автогарата) в 07:45 ч.
• Отпътуване от Шумен (бензиностанция OMV до магазин Billa) в 08:30 ч. към Бургас. Край града се намира едно малко известно и много интересно място – Акве Калиде. Туристическият комплекс включва редица обекти от най-ранната история на това райско място – внушителният град на траките Термополис, светилището на трите нимфи, римският и византийският периоди.Част от Акве Калиде е и реставрираната баня на султан Сулейман Великолепни, превърната в модерен музей. Тук ще видим и интересният 3Д филм за това уникално място. Разбира се ще отдадем заслуженото и на уютното кафене и магазинчето за сувенири. От там до манастира „Света Богородица” е близко. Тук мястото е уникално със своите целебни седем извора – седем различни по своя химически състав води, лекуващи различни физически и душевни болки. Пристигане в Бургас следобед. Настаняване в хотел. Разходка в морската градина. Свободно време. Нощувка.

2 ден. Зкуска. Отпътуване за Созопол. По пътя посещение на Замъка в Равадиниво, чиято популярност нарастна значително през последните години. По време на разходката се виждат езеро с лебеди, малък зоопарк, приказни градини.

Созопол е един от най-старите градове по българското Черноморие и един от най-популярните морски курорти в страната. Красивият стар град и романтичната му атмосфера привличат много туристи от цял свят. Археологическите проучвания доказват повече от седем хилядолетия културна традиция.Свободно време за разходка в старата част и крайбрежна зона.

Поосещение на уникалното тракийското светилище Беглик таш (пеша 20 минути в една посока по горски път) , една от най-посещаваните забележителности заради мистерията, в която е обвита. Мегалитното скално тракийско светилище „Бегликташ” се явява най-големият отпечатък, който са оставили траките по южното ни Черноморие. Представлява специфично подредени камъни в кръг върху скална повърхност, вярва се, че е изпълнявало различни функции, а именно – слънчев часовник, календар и храм.Връщане в Бургас около 17 ч. . Нощувка.

3 ден. Закуска .Отплаване с корабче в 10:00 ч. за остров Света Анастасия. Билетът се заплаща на самото корабче, а плаването продължана около 30 – 40 минути.
Божественият къс земя се намира югоизточно от Бургас, между нос Света Анастасия и нос Атия. Островът е изграден от вулканични скали, висок е 12 метра. На него се намира манастирът „Света Анастасия“. Стъпите ли там – дъхът ви спира. А тишината е… просто оглушителна. По европейски проект община Бургас превърна „Св. Анастасия“ в екоостров, който от май 2014 г. приема туристи. Старият манастир е пълен с атракции за малки и големи – от пиратски съкровища до манастирска боб чорба. Групата ще остане около 2 часа на острова. В 13 ч. акостиране в Бургас и отпътуване за Шумен, Разград, Русе, Борово и Бяла.

Включено/Изключено

 • 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Бургас;
 • транспорт с лицензиран автобус 3/4*
 • водач от агенцията;
 • екскурзовод по време на пътуването.
 • Аква Калиде – 6 лв, за студенти 3 лв;
 • билет за корабче до Св. Анастасия – 14 лв , за пенсионери – 10 лв;
 • Замък Равадиново – 15 лв на човек.

Град на тръгване

Бяла
Разград
Русе
Шумен

Място на екскурзията

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Условия на офертата
• Екскурзията се осъществява при група от 40 пътуващи!
• Срок за уведомление при несъбран минимум туристи - 7 дни преди датата на отпътуване.
• Капаро - 50% от стойността на екскурзията при записване, доплащане - 10 дни преди отпътуване.
• Местата в автобуса се определят според датата на записване.
• Възможна е промяна в цената при независещи от ТА Александра Травел обстоятелства.
• ТА Александра Травел си запазва правото за промени в последователността на разглежданите обекти.

За резервация:
☎️ 0885720830;
Изпратете:
✅ 3 имена на кирилица и ЕГН-та на всички пътуващи;
✅ адрес на титуляр за договор на имейл office@alexandra-travel.com
Допълнителни условия
• Повече подробности относно нашите условия можете да намерите тук: https://www.alexandra-travel.com/obshti-usloviia-za-polzvane.html.

• За контакти: office@alexandra-travel.com; 0885 720 830.

ТА „АЛЕКСАНДРА ТРАВЕЛ 2018“ си запазва правото за промени в последователността на разглежданите обекти.

TА ''АЛЕКСАНДРА ТРАВЕЛ 2018'' има сключена застраховка ''Отговорност на туроператора'' по чл. 97 от Закона за туризма със ЗК ''Лев Инс''.
от 169 лв.
Екстри:
 • Отпътуване от Бяла(20 лв.)

Може да харесате също

Попълнете формата за контакт, за да изготвим оферта за Вашата почивка или екскурзия. Отнема само минута да ни попиташ!

  Изберете как желаете да се свържем с Вас*: