цена от 5580 лв.
Резервирай сега

12 ДНЕВНО ПРИКЛЮЧЕНИЕ В АФРИКАНСКАТА САВАНА – САФАРИ В ЗИМБАБВЕ – ВОДОПАДA ВИКТОРИЯ – НОС ДОБРА НАДЕЖДА

ico_clock Created with Sketch.

Продължителност

12 дни/ 11 нощувки

ico_tour_type Created with Sketch.

Тип екскурзия

Екзотична, Самолетна

ico_adults_blue Created with Sketch.

Тръгване от

Букурещ, София

Описание на екскурзията

Маршрут:  Кейп Таун – Зимбабве – Замбия – Ботсвана – Йоханесбург – Претория

Датa на тръгване: 04.06.2020г.

Цена от 5580лв

 За резервация свържете се с нас на e-mail – office@alexandra-travel.com, във Facebook или на телефони 082830940 / 0885720830

Превърнала се в нарицателно за Диво! Известна с безкрайното си животинско разнообразие и така прочутите сафарита! Земята на златото и диамантите, на мистичните древни цивилизации и  червените залези!

Смята се, че Дейвид Ливингстън, шотландски изследовател, е първият европеец, който е видял водопада Виктория на 16 ноември 1855 г.  Ливингстън нарича великолепието, разкрило се пред очите му, в чест на кралица Виктория,  но коренното име на водопада –  Моси-оа-Туния , което в превод означава „Димът, който гърми“, също продължава да се използва.

ПО ВРЕМЕ НА ЕКСКУРЗИЯТА ЩЕ ВИДИШ:

 • Нос Добра Надежда, за който се смята че дал надежда, морският път до Индия най-после да бъде открит.
 • Водопада Виктория от страната на Зимбабве и на Замбия
 • Национален парк Чобе, Ботсвана, където ще разпуснем със сафари с джипове
 • Претория – родното място на Илон Мъск

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕШ НАС

 • Ценим твоето време. Твоят комфорт е наш приоритет.
 • Професионалисти с над 11-годишен опит на пазара.
 • Над 10 000 доволни клиента по 30 различни дестинации.
 • Имаме над 180 петзвездни отзива във Facebook.
 • Истинско преживяване! Убеди се сам!

Програма по дни

1-ви ден
1-ви ден

Пристигане в Кейптаун, трансфер до хотела, обяд и свободно време за почивка след дългия полет.

2-ри ден
2-ри ден

Целодневен тур на Кейптаун, разположен между "Плоската планина" (Тейбъл Маунтин) и океана.
Ще се качите с кабинковия лифт на върха на Тейбъл Маунтин. Ще разгледате центъра на града - колоритния малайски квартал Бо Каап, където къщите са боядисани в ярки цветове. Ще присъствате на церемониалния изстрел с традиционно оръдие точно в 12:00 ч. по обяд, според който залп корабите в миналото са сверявали часовниците си.
След обяда ще се насладите на винарското имение в предградието Константия, където от много години се произвеждат вина, награждавани по цял свят. След това ще се отправим към легендарната ботаническа градина в Кирстенбош. Това е първата ботаническа градина в света, която е посветена на разнообразната флора на страната си и през 2004 г. е включена от ЮНЕСКО в списъка на обектите от световното културно наследство.

3-ти ден
3-ти ден

Целодневен тур по крайбрежието на полуострова Кейп. Ще минете през елитните предградия Клифтън и Кампс Бей. Спиране в рибарското селище Хаут Бей, където ще имате възможност да се качите на корабче и да отидете до остров населен с тюлени. Връщане на пътя и минаване през живописния Чапманс Пийк Драйв.
После навлизаме в националния резерват Кейп Пойнт, където има колонии от павиани, планински зебри и антилопи.
Ще видите нос Добра Надежда и Кейп Пойнт.
След обяд поемаме обратно по панорамния крайбрежен път към Кейп Таун. По пътя спираме край Саймънс Таун, за да видим редките Африкански пингвини в естествената им среда на Боулдърс Бийч.

4-ти ден
4-ти ден

След закуска ни предстои трансфер до летището и сe отправяме към водопада Виктория, който е сред трите най-големи в света. По времето, когато ще сме там, водопадът ще бъде пълноводен и ще представлява най-дългата непрекъсната стена от падаща вода на планетата. Кацаме в едноимения град в Зимбабве. Имаме много добри причини да предпочетем да отседнем от тази страна на водопада, а до Ливингстън, Замбия да отидем за половин ден, колкото да разгледаме водопада и от другата страна.
След кацането се настаняваме в хотела, обядваме и продължаваме с разходка около водопада с местен гид, който познава местата с най-добри гледки.

5-ти ден
5-ти ден

След закуска се отправяме към Ливингстън, Замбия, за да разгледаме водопада и от отсрещната страна. Минаваме границата, която се намира на култовия мост, от който се разкрива една от най-добрите гледки към водопада. Парка откъм замбийската страна на водопада се казва "Мози-оа-Туня", което на местен език означава "Димът, който гърми", вероятно племената са имали предвид изпаренията и пръските от водната стихия.
Прибираме се в Зимбабве, кратка почивка и в късния следобед се отправяме на круиз по река Замбези с вечеря по залез. Много е вероятно по бреговете на реката да видим слонове, хипопотами и крокодили.

6-ти ден
6-ти ден

След закуска отиваме в най-големия и най-известен парк за диви животни в Зимбабве - Хуанге. Трансферът отнема около два часа. Паркът се намира в периферията на пустинята Калахари и предлага много голямо разнообразие на животни и птици. Присъстват всички представители на Големите 5 - 5-те вида животни, които е най-вероятно да нападнат ловуващия - слон, лъв, леопард, африкански бивол и носорог.
След пристигане в парка и настаняване се отправяме на първото си следобедно сафари. Ще изпитаме изключителната привилегия да видим диви африкански животни в естествената им среда.
Вечеря, придружена със споделяне на преживяванията през деня, последвана от първата ни вечер в африканската савана. Ако имаме късмет, през нощта, можем да чуем кикот на хиените и лъвски рев.

7-ми ден
7-ми ден

Пълен ден в национален парк Хуанге. Ставаме много рано, идеята е да излезем преди изгрев слънце. В ранните сутрешни и много късните следобедни часове животните са най-активни, особено хищниците. Посрещането на изгрева в африканската савана може да се сравни само с изпращането на залеза. Няма такова слънце никъде другаде по света. Веднага след изгрев е и най-добрата светлина за фотография, така наречения "Златен час". В парка Хуанге има много водоеми, където животните се събират на водопой. До някои водоеми има даже изградени специални наблюдателници.
Връщаме се в ложата за обяд и следобедна почивка. Около 16:00 ч. излизаме за следобедно сафари. От големите котки, лъвовете са най-разпространени в Хуанге, има леопарди и гепарди, но за тях се иска повече късмет. След вечеря ни очаква втора вечер в саваната, което е и втори шанс да чуем диви животни през нощта.

8-ми ден
8-ми ден

Отново ще ставаме рано, за да се опитваме да излезем на сафари преди изгрев слънце. Последен драйв в парка Хуанге. Много често се случва точно тогава да се видят най-интересните животни и птици.
По обяд правим трансфер до градчето Касане в Ботсвана. Още една държава в маршрута ни, за наша радост там пътуваме безвизово. От сравнително бедните Зимбабве и Замбия, изведнъж си проличава, че сме в по-социална държава. Настаняваме се в луксозна ложа на брега на река Чобе. Кратка почивка и се впускаме в ново и различно приключение - сафари в национален парк Чобе с лодка. От лявата ни страна е национален парк Чобе в Ботсвана, от дясната ни страна е Намибия.

9-ти ден
9-ти ден

Ранна закуска, защото ни предстои сафари с джип в национален парк Чобе. Като цяло, ще се придържаме към брега на реката, защото там се събират повече животни. За лъвове имаме много добри шансове, а африканските биволи, жирафите и слоновете са направо гарантирани. Както и в Хуанге, така и в Чобе има много голямо количество слонове. Национален парк Чобе дори е наричан "Земята на гигантите". Прибираме се в ложата за почивка и обяд, защото следобеда сме на второ сафари с лодка по реката. Никога две сафарита не са еднакви. Винаги се виждат различни видове животни и птици и различни ситуации. Прибираме се за вечеря и последна вечер на сафари.

10-ти ден
10-ти ден

Последно сутрешно сафари с джип в парка преди отпътуването ни от Ботсвана . Надяваме се да имаме още повече късмет и да видим нещо уникално. Прибираме се за обяд, след което стягаме куфарите и се отправяме към летището в Касане за полет до Йоханесбург. Кратък, час и половина – два, полет. Кацаме на летище О.Р.Тамбо.
Йоханесбург е построен на високо плато без никакъв основен водоизточник наблизо. Построен е по една-единствена причина - добива на злато. И до момента на някои места в града се виждат огромни купища пръст. Тематичния парк, тип "Дисниленд", където се намира хотелът, отговаря на историята на града, нарича се "Gold Reef City" или "Градът на златния риф". Това е една доста голяма територия, пълна с различни атракциони - въртележки, виенски колела, 4D кино, тематични ресторанти, голямо казино и др. Следобеда се забавляваме с атракционите и се разхождаме из парка. Вечеря в някой от ресторантите и почивка.

11-ти ден
11-ти ден

Днес е ден за целодневен тур из Йоханесбург. Совето е много интересно място, където по времето на апартейда е живяло болшинството от чернокожото население на града. Там са започнали и първите бунтове срещу системата на расово неравенство. Минаваме покрай къщата на Нелсън Мандела, посещението на музея е по желание. След Совето се минава през националния футболен стадион, където през 2010 г. са били церемониите по откриването и закриването на световното първенство. Прекарваме известно време в музея на апартейда. След обяд тръгваме по забележителностите в центъра на града, Хилброу, Браамфонтейн, покрай 269-метровата Телком кула. След това се посещава Конститюшън Хил и площада "Ганди", където има статуя на Махатма Ганди. Той е прекарал съществена част от живота си в Йоханесбург като млад адвокат. Турът завършва с качване на 50-ия етаж на Карлтън Център, който и до момента е най-високата сграда на континента. 360 градусови панорамни изгледи към този южноафрикански мегаполис.

12-ти ден
12-ти ден

Предстои ни полудневен тур из административната столица на страната - Претория. Две основни забележителности доминират туровете в Претория. Едната е Юниън Билдингс - седалището на правителството, сграда в типично колониален стил. Другата е монумента на фортрекерите, където в най-общи линии се обезсмъртява големия поход на бащите на нацията, които са тръгнали с волските коли от крайбрежието около Кейп Таун към вътрешността на това, което е сега Република Южна Африка. Посещение на къщата-музей на Пол Крюгер, най-известният президент на Южноафриканската република (Трансваал) и на когото е кръстен най-големият национален парк в страната. Друг основен момент от тура е "Църковния площад", където се намират важни сгради.
След този тур се връщаме за обяд, вземаме си куфарите и се отправяме към международното летище О. Р. Тамбо за обратния ни полет до България.

Какво е включено/невключено

 • check-1 3 нощувки със закуски в Кейп Таун, Република Южна Африка, описаните в програмата турове.
 • check-1 2 нощувки със закуски до Водопада Виктория, описаните в програмата турове.
 • check-1 2 нощувки, закуски, обеди и вечери в национален парк Хуанге, Зимбабве.
 • check-1 2 нощувки, закуски, обеди и вечери в национален парк Чобе, Ботсвана. Тук освен сафарита с джипове, ще правим такива и с лодка по река Чобе.
 • check-1 2 нощувки със закуски в Йоханесбург, Република Южна Африка, туровете описани в програмата.
 • check-1 опитен водач от България.
 • remove Самолетен билет по примерен маршрут от София: София - Кейп Таун - София - цена около 690€ *!Цената на самолетния билет подлежи на потвърждение към деня на резервация! Възможно отпътуване от София, Букурещ и други градове по ваш избор на най-изгодни цени!*
 • remove Задължително заплащане на еднодневна виза за Замбия(на място) – 50 щатски долара
 • remove Входни такси за обектите

Допълнителна информация

question-help-message
Условия и Забележки:
Цена от 2850 евро/ 5580 лева на човек (без самолетни билети) при група минимум 15 човека
Задграничен паспорт, валиден мин.6 месеца от датата на връщане с достатъчно свободни страници за полагане на визи (мин. 10)
Подписан формуляр за съгласие с информация за здравните изисквания и рискове в посещаваните райони
Предварителен прием на лекарства за превенция на заразяване с малария. Изискването за поставяне на ваксина срещу жълта треска ще бъде препотвърдено в началото на 2020 година.
Задължително издаване на виза за Южна Африка с лично явяване в София за полагането й. Към месец 01.05.2019 цената е 65 лева.
Задължително кандидатстване за виза за Зимбабве, която се полага на летището при пристигане срещу заплащане на 45 щатски долара.
Задължително заплащане на еднодневна виза за Замбия(на място) – 50 щатски долара

Отзиви за нашите екскурзии

 • Екскурзията до Синая-Бран-Брашов 24-26.05.19 - Престоят в хотела беше много приятен. Останах очарована от интериора и обстановката. Прозорецът на стаята ни гледаше към парка и се откриваше невероятна гледка към... прочети отзива

  Гина Avatar
  Гина
  5/29/2019

  Искам да Ви благодаря за богатата програма, перфектната организация, безупречните шофьори, както и за търпението. Препоръчвам на всички, решили да посетят Синая – Бран – Брашов да се доверят на... прочети отзива

  Nataliya Avatar
  Nataliya
  9/17/2018

  Добър ден!
  С удоволствие ще споделя публично оценката си за пътуването ми до Букурещ - Синая - Бран - Брашов - 05-07.05.18.
  Отлична организация на цялостната екскурзия.
  Павел Цветков - екскурзовода,...
  прочети отзива

  Gabriela Avatar
  Gabriela
  5/09/2018
 • Изключително сме доволни от екскурзията Синая-Бран- Брашов.Хотелът ни изненада приянно - уютна обстановка, подредено и чисто. Екскурзоводът Павел Цветков беше любезен, отзивчив, много изчерпателен и търпелив спрямо нас и с... прочети отзива

  Вили Avatar
  Вили
  12/11/2018

  Здравейте!

  Едно голямо БЛАГОДАРЯ за невероятното преживяване! Не само хотелът, цялата организация на екскурзията, надминаха очакванията ми.

  Павел е точният гид- ерудиция, обаяние, респект! Обектите, които...
  прочети отзива

  Надка Avatar
  Надка
  5/19/2017

  Екскурзията до Букурещ-Синая-Бран-Брашов беше отлично подготвена и проведена.
  Едно наистина приятно преживяване с баланс във всеки един детайл - отличен хотел, храна, обекти, гид и транспорт.
  Благодаря на агенцията за трите прекрасни дни.

  Angel Avatar
  Angel
  5/22/2018

 • Notice: Undefined variable: inslideout in /home/isabella/public_html/wp-content/plugins/wp-review-slider-pro-premium/public/partials/wp-review-slider-pro-public-display.php on line 343
Ico_close Created with Sketch.
Цена от: 5580 лв.

Задай своите въпроси

Сега е повече от лесно да ни попиташ или да резервираш онлайн. Нашите консултанти са на линия на следните координати:

082830940; 0885720830

Попитай в Messenger

Пиши ни на e-mail

Посети нашия офис

Не пропускай да видиш също:

Търси
Generic filters
Exact matches only

Научи преди всички

Нови дестинации, оферти, ексклузивни промоции само за e-mail абонатите ни.